الرئيسيةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة عمل عجينة الكرواسون

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
زهرة العلا

طريقة عمل عجينة الكرواسون T3983s10
زهرة العلا

●○آلجِنسْ : انثى
●○مڛآهُمآتـﮯ : 1542
●○ تَقْييمـِﮯ : 12

طريقة عمل عجينة الكرواسون Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل عجينة الكرواسون   طريقة عمل عجينة الكرواسون Emptyالسبت 30 يناير - 20:39

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طريقة عمل
الكرواسون





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





المقادير:






4-أكواب دقيق أبيض
فاخر



6-ملاعق طعام حليب بودرة ( لا يستبدل
بالسائل)





2-ملعقة طعام بيكنج
باودر
نصف كوب سكر ( أو أقل حسب
الذوق)




نصف ملعقة شاي
ملح
ملعقة طعام
خميرة
ربع كوب
زيت
كوب ماء دافىء تقريباً حسب العجن " لأن
كل دقيق يختلف عن الأخر
"



لوح الزبدة(في هذا الاثناء نجهز لوح نجمعهم مع بعض
متوازين ونضغط عليهم بالمفردة ليصبحوا لوح واحد ونضعها في ورق مشمع ونضعها في
الثلاجة لتبرد من جديد
(










[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



- التغطية :
ملعقة كبيرة حليب
بودرة
ملعقة من
الماء
ربع ملعقة
سكر
الطريقة:

- انخلي الدقيق و أضيفي
كل المقادير الجافة عليه ثم اعملي حفرة بوسط الدقيق
.

- ضعي الزيت في الحفرة و
افركي بالأصابع , حاولي رفع يديك أثناء العجن إلى الأعلى ليدخل الهواء
للعجين
.

- اعملي حفرة ثانية و
ضعي فيها الماء الدافىء بشكل تدريجي و اعجني بعد كل اضافة حتى تتكون لديكِ عجينة
لينة و متماسكة
.

- اتركي العجينة تتخمر و
ترتفع لمدة ساعة تقريباً فى مكان دافىء
.



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طريقة الفرد :
-


بعد أن
تختمر العجينة افرديها كدائرة
كبيرة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وضعي فى نصف الزبدة
الجامدة , وزعيها على النصف بالتساوى و انتبهى فالزبدة لا يجب أن تكون جامدة تماماً
من الفريزر حتى لا يتمزق العجين , بل يجب أن تكون طرية و لكن باردة ,و وزعيها على
نصف الدائرة
.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اطوي النصف الأخر من العجين ليتشكل لديكِ نصف دائرة و حاولى أن تضغطى على هذا النصف
المطوى حتى تصلى إلى الأطراف وتخرجى كل الهواء من العجين و افرديها جيداً , و لو
خرجت منك الزبدة أثناء عملية اخراج الهواء فلا
مشكلة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


-
اتركي العجينة قليلاً فى الطبق و
غطيها ثم أعيدى فردها , ثم اطويها و
افرديها


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و كرري
العملية لمدة ثلاثة مرات فقط و لا تنتظرى بين كل مرة , كأنك تقلبى الزبدة فى العجين
بطريقة الطى والفرد هذه
.

-
بعد انتهاء عملية الطي و الفرد , اتركي
العجينة لترتاح مدة ربع ساعة تقريباً
.

-
اقطعي العجين بالسكين لأربع أرباع ,
ستلاحظين أن العجين أصبح طبقات أمامك بدون أى مجهود كبير على
الإطلاق
.

خذى كل ربع و
افرديه مرة ثانية كدائرة كبيرة و قومى بتقسميها على شكل مثلثات باستخدام السكين أو
قطاعة العجين


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ناخذ
واحد من المثلثات ونلف ابتداء من القاعدة لنصل إلى الطرف ويكون اللف برفق دون ضعط
شديد
..

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تغطية
الوجه
:

-
امزجي مقادير التغطية و ادهنى بها
الكرواسون بعد رصه بالصينية المدهونه بالزيت ستكون النتيجة أفضل من استخدام
البيض
.


ونتركها حتى
تنتفخ


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

-
اخبزيه في الفرن و
قدميه
.

بالصحةوالعافية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يمكن ان تحشيها اي شيء كما يمكن ان تزينيها برقائق
اللوز او اي شيء


والاختيار يبقى لك سيدتي لتظهري
ابداعكي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
selin
 
 
selin

●○آلجِنسْ : انثى
●○مڛآهُمآتـﮯ : 4173
●○ تَقْييمـِﮯ : 38

طريقة عمل عجينة الكرواسون Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل عجينة الكرواسون   طريقة عمل عجينة الكرواسون Emptyالسبت 30 يناير - 22:57

شكلها بجنن

يسلموا زهرة

اكلة طيبة كتيرررررررررر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
jasmina
 
 
jasmina

●○آلجِنسْ : انثى
●○مڛآهُمآتـﮯ : 726
●○ تَقْييمـِﮯ : 3

طريقة عمل عجينة الكرواسون Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل عجينة الكرواسون   طريقة عمل عجينة الكرواسون Emptyالإثنين 8 فبراير - 4:21

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جزائرية حرة
 
 
جزائرية حرة

●○آلجِنسْ : انثى
●○مڛآهُمآتـﮯ : 712
●○ تَقْييمـِﮯ : 0

طريقة عمل عجينة الكرواسون Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل عجينة الكرواسون   طريقة عمل عجينة الكرواسون Emptyالإثنين 8 فبراير - 18:35

مشكوووووووووووووووووورة

زهرة العلا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مونى
 
 
مونى

●○آلجِنسْ : انثى
●○مڛآهُمآتـﮯ : 96
●○ تَقْييمـِﮯ : 0

طريقة عمل عجينة الكرواسون Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل عجينة الكرواسون   طريقة عمل عجينة الكرواسون Emptyالثلاثاء 9 فبراير - 15:32

بجد انا مشكورة كتير لحضرتك
بس فى سؤال
انا عملت قبل كده الكرواسون بس
كنت عجنت كل المقادير مع بعض
وبعدين خميرت
وبعدين بقيت افردها وادخلها الثلاجة واخرجها اكتر من اربع مرات
وطلعت معاية حلوة ولكن تخينة شوية وحشيتها جبنة
والدهان للتغطية كان بيضة وخففتها بالبن بسيط وشوية مية
بس مش عارفه ليه طلعت معاية تخينة العجينة ومش حطيت زيت كان زبدة
بجد شكرا كتير على توفير المجهود
ربنا معاكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مونى
 
 
مونى

●○آلجِنسْ : انثى
●○مڛآهُمآتـﮯ : 96
●○ تَقْييمـِﮯ : 0

طريقة عمل عجينة الكرواسون Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل عجينة الكرواسون   طريقة عمل عجينة الكرواسون Emptyالثلاثاء 9 فبراير - 15:39

كان فى طلب صغير كتير لحضرتك
انا عندى اكتر من حوالى 50 بيضة
وكمان برطمان زبدة مسيحة
وكمان عندى اكتر من 250 جران لبن بودرة
وعندى اكتر من 15 كيلو دقيق
وخايفة لاحسن البيض يبوظ لانى مافى حد بياكله فكرت انى اعمل طريقة واستغل الحاجات ديه كلها واعمل كرواسون
ولو فى طريقة كويسة تانية استغل بيها البيض واخبز شى حلو واحطة فى الديب فريزر ممكن حضرتك تقولى ليه
اشكرك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
jasmina
 
 
jasmina

●○آلجِنسْ : انثى
●○مڛآهُمآتـﮯ : 726
●○ تَقْييمـِﮯ : 3

طريقة عمل عجينة الكرواسون Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل عجينة الكرواسون   طريقة عمل عجينة الكرواسون Emptyالأربعاء 10 فبراير - 3:22

عزيزتي موني........ العجينة لما تطلع معاكي تخينة بتكوني مش راقها كويس

لازم العجينة ترق رفيعة كثيرررر وهدا بالرق

يعني حبيبتي لازم لما تطويها بالزبدة وتتركيها ترتاح اكثر من مرة ترقيها منيح منيح

قبل ما تحشيها

وممكن تحطيها بالديب فريزر ما في مشكلة

زي السمبوسك بتحشى وبتنحط بالفريزر

بتمنى اكون فدتك بمعلوماتي

وعلى فكرة طريقة الكروسان هده حلوة كثير ومضبوطة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مونى
 
 
مونى

●○آلجِنسْ : انثى
●○مڛآهُمآتـﮯ : 96
●○ تَقْييمـِﮯ : 0

طريقة عمل عجينة الكرواسون Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل عجينة الكرواسون   طريقة عمل عجينة الكرواسون Emptyالأربعاء 10 فبراير - 19:43

مرسى خالص لاهتمام حضرتك بالرد عليه
وانا راح اجربها واقولك على النتيجة
ان شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
jasmina
 
 
jasmina

●○آلجِنسْ : انثى
●○مڛآهُمآتـﮯ : 726
●○ تَقْييمـِﮯ : 3

طريقة عمل عجينة الكرواسون Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل عجينة الكرواسون   طريقة عمل عجينة الكرواسون Emptyالأربعاء 10 فبراير - 19:58

بانتظارك بس رقيها كويس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

طريقة عمل عجينة الكرواسون

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 

 مواضيع مماثلة

-
» طريقة عمل الكرواسون بالصور
» طريقة عمل عجينة البيتزا
» عجينة السراميك
» طريقة عمل البيتزا
» طريقة دمج الصور
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات زهرة العلا :: لمسة أنوثة :: {..مطبخ زهرة العلآ :: المعجنات والفطائر-
©phpBB | منتدى مجاني | منتدى مجاني للدعم و المساعدة | التبليغ عن محتوى مخالف | آخر المواضيع